השלמת המכירה של הבית שלכם תלויה רבות בתוצאות של בדיקת בדק הבית שתבוצע על ידי מהנדס בדק בית. מומלץ להתכונן לקראת ביקור הבודק בכדי להגדיל את הסיכויים לקבל חוות דעת הנדסית חיובית.

אם אתם מתכננים למכור בקרוב את הבית שלכם, או שאולי כבר הבית שלכם עומד למכירה ואפילו קיבלתם כמה פניות מקונים פוטנציאלים, כדאי לכם להתחיל להיערך לקראת בדיקת בדק בית אצלכם בנכס. בדיקת בדק בית היא שלב הכרחי בהשלמה של כל עסקת רכישה של בית, כאשר הבדיקה מתבצעת על ידי מהנדס מומחה בדק בית שמייצג את הקונה של הבית. אפשר לומר שחוות הדעת ההנדסית, הממצאים של בדיקת בדק הבית, היא המכשול היחידי שעומד מולכם בתהליך המכירה של הבית שלכם.

אחת הסיבות שמהנדס בדק בית מעניק חוות דעת הנדסית גרועה לבית שעומד למכירה היא חוסר הכנה של המוכר לקראת הבדיקה. מהנדס בדק הבית צריך לבחון כל חלק וחלק בנכס בכדי לאתר ליקויי בניה קיימים ולגבש חוות דעת הנדסית כללית על מצב הבית. בית מוכן לבדיקה מבעוד מועד מגדיל את הסיכויים שלכם לקבל חוות דעת הנדסית טובה יותר. מומלץ לבצע את פעולות ההכנה הבאות לקראת ביקור מהנדס בדק הבית.

1. פותחים גישה לתשתיות הבית

מהנדס בדק הבית צריך לבחון מקרוב את תשתיות הבית על מנת לגבש חוות דעת הנדסית מקיפה, ולכן חובתכם לאפשר לו גישה לתשתיות הבית השונות. וודאו שיש גישה מספקת לאזורים כמו תיבת החשמל, דוד המים, יחידת מיזוג האוויר, עליית הגג, המרתף וכו'. אם למהנדס בדק הבית אין מספיק גישה לתשתיות החשמל הוא יידרש להניח שקיימים ליקויי בניה בתשתיות הבית.

2.שוקלים חידוש לקירות

אחד מליקויי הבניה הנפוצים ביותר בבתים הנמכרים יד שנייה הם ליקויי צבע וטיח בקירות הבית. עם השנים צבע הקירות מתקלף ונוצרים סדקים והתדרדרות כללית של טיח קירות הבית. לא צריך להיות מהנדס מומחה בדק בית בכדי לאתר סדקים בקירות או צבע מתקלף, אז אם אתם מבחינים בליקויי בניה שכאלו אצלכם בבית אתם יכולים להיות בטוחים שהם יצוינו בחוות הדעת ההנדסית. לפני שמוכרים בית מומלץ לתקן ליקויי טיח בקירות ולצבוע מחדש את קירות הבית, פעולה שהרבה מוכרי בתים מבצעים לפני העמדת הבית למכירה.

3. בודקים נקודות חשמל בבית

לפני ביקור הטכנאי עברו בכל השקעים בבית ובדקו האם הם עובדים, ניתן לעשות זאת עם מד מתח או פשוט לחבר מכשיר חשמלי, למשל פן שיער, ולהפעילו. בנוסף מומלץ להחליף נורות לא תקינות ולוודא שלוח החשמל של הבית נמצא במצב תקין.

4. מנקים את המזגנים בבית

מהנדס בדק בית צריך לבדוק גם את תקינות מערכת מיזוג האוויר בבית, אז מומלץ לדאוג לבצע במזגנים ניקוי כללי. נקו את הפילטרים הפנימיים במזגן, ואם ידוע לכם על בעיה ביחידת המיזוג החיצונית יהיה עליכם להזמין טכנאי מזגנים.

5. מטפלים בגינה

הרבה מוכרים של בתים לא מודעים לעובדה שבדיקת בדק בית של בית פרטי כוללת גם בחינה של האזורים החיצוניים בשטח כמו הגינה. דאגו לטפח את הגינה ולטפל בבעיות קיימות לפני הגעת הבודק בכדי למנוע חוות דעת הנדסית שלילית.

6. דואגים שהמים זורמים כשורה

מערכת האינסטלציה נבדקת גם היא במהלך בדיקת בדק בית, ולכן, אתם צריכים לוודא שהמים זורמים כשורה. אם אתם מזהים ברז דולף או ירידת מים לא תקינה באחת האסלות שבבית, מומלץ להזמין אינסטלטור לפני ביקור מהנדס בדק הבית.

7.  פותחים וסוגרים חלונות ודלתות

אתם צריכים לבדוק שאין שום חריקות או בעיות בסגירה של דלתות וחלונות בבית. אלו ליקויי בניה שצוינו בממצאי בדק הבית, למשל בעיית אטימות בחלונות יכולה ליצור רטיבות, אז חשוב לטפל בנושאים הללו לפני הגעת הבודק.

8. משיגים עותק של תכניות הבניה

שבניתם או רכשתם את הבית שלכם קיבלתם את תכניות הבנייה של הבית. ברוב המקרים מהנדס בדק הבית ידרוש לראות את התכניות הללו לפני שהוא מגבש סופית את חוות הדעת ההנדסית שלו על הבית שלכם. דאגו להמציא לבודק את תכניות הבניה במועד הבדיקה בכדי לחסוך זמן בהשלמת דו"ח הממצאים.