רוכשים פוטנציאליים של דירות מבצעים מספר טעויות נפוצות בהקשר של בדק בית למרות שהם מודעים לחשיבות של השלמת בדיקת דירה על ידי מהנדס בדק בית.
רוב הרוכשים הפוטנציאליים המחפשים דירה חדשה מקבלן או דירה יד שנייה מודעים לכך שלפני שהם חותמים על הסכם הקנייה של הדירה או לפני שהם חותמים על אישור קבלת מפתח הם חייבים לבצע בדיקת בדק בית.
אך למרות שרוב האנשים מודעים לחשיבות של בדיקת בדק בית, זה לא מונע מהם לבצע טעויות נפוצות אחרות לפני, בעת ואחרי בדיקת בדק הבית.
אז לפני שאתם מתחילים בתהליך של בדיקת בדק בית חשוב שתכירו את חמשת הטעויות הנפוצות ביותר שמבצעים רוכשים פוטנציאליים של דירות בכל הקשור לבדק בית.
1. לא לבצע סקר שוק מקיף בין חברות בדק בית
מטרתה של בדק הבית היא לאתר ליקויי בניה וחריגות בנייה, ובסופו של דבר להעניק לכם הרוכשים חוות דעת הנדסית על מצב הדירה לפני הרכישה. לכן, חשוב מאוד שחוות הדעת הנדסית הזאת תהיה של מהנדס מומחה בדק בית.
הטעות הראשונה שעושים הרבה רוכשים של דירות בנוגע לבדק בית הוא שהם לא מבצעים סקר שוק מקיף בין חברות בדק בית ובין מהנדסי בדק בית.
חשוב לחקור את אותן חברות בכל הנוגע לניסיון מהנדס בדק הבית, וכמובן גם בנוגע לסעיפי השירות שם מעניקים והעלויות הנגררות מכך.
אל תשכחו לברר מול מהנדס בדק הבית כמה זמן הוא כבר מבצע בדיקות בדק בית בדירות? מהי ההכשרה שלו והאם ההכשרה שלו קבילה בבית משפט? האם הוא ביצע כבר בדיקות של דירות בשכונות?
רק לאחר שאתם בטוחים במקצועיות וניסיון חברת בדק הבית אתם יכולים להתקדם בתהליך.
2. לא להיות נוכח בעת ביקור מהנדס בדק הבית
נוכחות של הרוכש בדירה אינה חובה על מנת להשלים את בדק הבית, זאת מכיוון שמהנדס בדק הבית מבצע את הבדיקה בגפו.
אך זאת בהחלט טעות לא להיות נוכח במהלך הביקור של מהנדס בדק הבית.
חשוב להבין שרק לקרוא את חוות הדעת ההנדסית של מהנדס בדק הבית אינה מספיקה על מנת לעמוד את טיב הבנייה בדירה בפועל.
למרות שכל חוות דעת הנדסית מפרת את ליקויי הבניה עם הסבר מקצועי ועזרים וויזואליים, לא בהכרח תוכלו לפענח את הכתוב בחוות הדעת ההנדסית.
כתוצאה מכך, מומלץ להיות נוכחים במהלך בדק הבית. כאשר אתם נוכחים בביקור מהנדס בדק הבית אתם יכולים לבקש לקבל הסבר על ליקויי הבניה הגדולים שנמצאו, להתייעץ עם מהנדס בדק הבית לגבי השיפוצים הנדרשים בדירה, לקבל תשובות מקצועיות לשאלות קיימות שיש לכם ובשורה התחתונה להבין את מצב הדירה בצורה הטובה ביותר.
3. לא קוראים בצורה מעמיקה את חוות הדעת ההנדסית
בסוף כל בדיקת בדק בית מזמין הבדיקה מקבל חוות דעת הנדסית של מהנדס. חוות הדעת ההנדסית הזאת מרכזת את כלל ליקויי הבניה וחריגות הבניה אשר אותרו בעת הביקור של מהנדס בדק הבית.
מסמך הממצאים הזה מועבר לקבלן המבצע, בפרויקט של בניה חדשה, או למוכר דירה יד שנייה לטיפולו.
למרות שחוות הדעת ההנדסית הנה מסמך חשוב מאוד לרוכש דירה פוטנציאלי, יש הרבה רוכשים שלא קוראים את חוות הדעת בצורה מעמיקה.
זה לא מספק להעביר את ההמלצה של מהנדס בדק הבית לטיפול הקבלן המבצע או מוכר הדירה. יש להבין את כלל הליקויים שאותרו על מנת לבחון בעצמכם את כדאיות העסקה או לוודא שהקבלן המבצע טיפל בכל הליקויים שאותרו.
4. לא מוודאים שהדירה מוכנה לבדיקה
כאשר מהנדס בדק בית מגיע לבצע את הבדיקה או מצפה שכל המסמכים הנדרשים יהיו מוכנים לבחינתו ושהדירה נמצאת במצב שבה הוא יכול לעבוד בצורה היעילה והמהירה ביותר.
הרבה רוכשים של דירות חדשות מקבלן לא מוודאים מול הקבלן שהדירה מוכנה לבדיקה, והרבה רוכשים פוטנציאליים של דירות יד שנייה לא מוודאים שמוכר הדירה הכין את הדירה לקראת הפגישה.
למשל, מאוד קשה למהנדס בדק בית לבחון דירה חדשה מקבלן אם אין לו את כל תכניות הבנייה או אם יש ציוד אישי בדירה ישנה שמפריע לאיתור ליקויי בניה באזורים שונים בדירה.
עשו את כל המאמצים שבעת בדיקת בדק הבית יהיה למהנדס הבודק את התנאים האופטימליים לאתר עבורכם ליקויי בניה וחריגות בניה.